Behandlingsreisen 2017

Reisen er i regi av Foreningen for Kroniske Smertepasienter
Strandpromenaden i Albir
Også i år går behandlingsreise i regi av FKS som det har gjort de siste årene til La Colina i Albir i Spania 27. september til 11. oktober.

Flyeisen:

Utreise fra Gardermoen, Stavanger og Bergen er onsdag 27. september. Retur til Gardermoen, Stavanger og Bergen onsdag 11. oktober.
Det går ingen direkte fly fra Kristiansand, Ålesund, Trondheim eller Tromsø, onsdagen til Alicante. De som kommer herfra må bytte fly på Gardermoen, og reise videre med gruppen derfra. Vi satser på at ingen må overnatte i Oslo, men at alle kommer seg frem og tilbake på dagen.
Da vi reiser ut fra forskjellige flyplasser, er det en selvfølge at det IKKE kan være med reiseleder på flyet. ALLE må derfor være selvhjulpne. De som ikke er selvhjulpne ha med ledsager. Reiseledernes oppgave er å være reiseledere i Albir og legge til rette for oppholdet der, ikke å være ledsagere eller personlige assistenter for deltagerne.
Reisen går med fly til Alicante. Her blir vi hentet av representanter fra FysiAkos reiser. Disse står inne ved bagasjebåndet, så de vil hjelpe til med bagasjen. Etter ca 1 times busstur kommer vi til den lille koselige byen Albir.

Albir ligger ved Middelhavet, Costa Blanca i Alicanteprovinsen i fylket Valencia. Det har i mange år vært et attraktivt boområde for nordmenn, skandinavere, engelskmenn, tyskere og nederlendere. Albir anses for å være et av Spanias mest internasjonale og flerkulturelle områder på grunn av alle nasjonaliteter som bor her

Albir har:

Strand med rullestein
Lang strandpromenade
Små restauranter, barer og butikker
Norsk kirkesenter/sjømannskirke

Den norske Klubben

Norsk butikk med norske matvarer.

Området i Alfas, der Albir ligger, sies å være det beste i Spania p.g.a. klimaet som skapes av de høye fjellene og kysten. Det skal være det sikreste området for godt vær i fastlandsdelen av Spania.

Hotellet vi skal bo på, La Colina, har skandinavisktalende personell og det er 24 timers døgnbemannet. Hotellet har god kontakt med norsktalende lege i nærheten av hotellet. Hotellet ligger ca. 400 m. fra stranden i Albir som har en nydelig strandpromenade, men med rullesten.

Leilighetene:

Leilighetene har 2 soverom, (et rom med dobbeltseng og et mindre med enkeltseng) 1 bad, oppholdsrom m/ kjøkken og terrasse. I tillegg finnes noen få studioleiligheter for 1 person mot tillegg i prisen. Alle leilighetene har air condition, gratis trådløst internett, norske TV kanaler og telefon.

Det er basseng ute, ikke oppvarmet, og et lite oppvarmet basseng inne.

Du finner mer om hotellet på lenken www.lacolinabeach.es

Fysikalsk behandling:

Alle som vil ha fysikalsk behandling ta med henvisning fra lege. Denne må medbringes til instituttet. Vil en være med på fellestrening i basseng, eller gruppetrening på taket med fysioterapeut, må og legen bemerke det. All fysioterapi må betales, og så får en tilbake fra Helfo, alt etter hvilken diagnose en har. FysiAkos fysioterapi eies og drives av Miriam Kristiansen. Det ligger i første etasje i hotell La Colina. Klinikken har i dag flere fysioterapeuter samt massasjeterapeut, fotterapeut og spaterapeut. Der er og en treningssal med diverse apparater som er tilgjengelig for alle som bor på La Colina, når treningssalen ikke er i bruk til behandling.

Regler og vilkår.

Alle medlemmer av FKS kan søke om å være med på behandlingsreisen. For å være med i trekningen av subsidierte plasser, gjelder følgende regler:

Du må være medlem av FKS, og kontingenten for 2017 må være betalt. Du må ha vært medlem av foreningen i minst 2 år. For at flest mulig skal kunne få glede av de midlene vi har til disposisjon, er det innført 2 års karantene etter at man har vunnet subsidiert reise. Det betyr at vinnere fra 2014 eller tidligere kan søke i år.

Dersom du ikke blir trukket ut, har karantene eller ikke oppfyller kravet om to års medlemskap for å delta i trekningen, er det anledning til å være med til full pris så langt plassene rekker. Kryss av på påmeldingsskjema.

De fleste lokalavdelingene sponser også reisen til noen medlemmer. Ta kontakt med styret i din lokalavdeling for informasjon om dette. Her gjelder de samme reglene som sentralt.

Trekningen vil bli foretatt hos politiet i Fredrikstad. Fristen for å kunnedelta på trekningen er påmelding innen søndag 26. mars 2017.

Prisen for 2 ukers opphold, inkludert flyreise er kr. 13.500-. pr. person når 2 stk bor i samme leilighet. Tillegg for studioleilighet (enkeltrom) er kr1.900.-

Der er kun noen få studioleiligheter, må disse prioriteres ut fra størst behov. Skriv gjerne ved påmelding hvem du evt. vil dele leilighet med.

Det understrekes at reisen til/fra din lokale flyplass må du dekke selv.

Prisen inkluderer ikke måltider, men FKS vil ha noen fellesarrangementer hvor maten, og arrangementet vil evt. bli dekket. Det er restaurant i hotellet og kjøkken på det enkelte rom.

For de som blir trukket ut, betaler FKS kr. 5.000,-. Egenandelen blir da kr. 8.500,-/10.400,- for 2 uker, pluss reisekostnader til flyplass. Det vil bli gitt reisestøtte til sentralt subsidierte vinnere som har reiseutgifter større enn kr. 750,- til og fra flyplassen - på billigste måte.

Tilleggsinformasjon

Behandlingsreisen de fem siste årene har gått til Albir. Tilbakemeldingene som er blitt gitt i evalueringsskjemaene er jevnt over veldig positive. Det står en omtale av reisen i Glimt nr. 4/2012, nr 3/2013, nr.3/2014 og nr 4/2015 og nr 1/2017.

Du kan finne ut mer om FysiAkos på internett. Lenken er www.fysiakos.com.

Der kan du også laste ned katalogen deres.

Det vil være reiseledere fra FKS i Albir fra 25. september til 11. oktober. Det blir som nevnt ikke reiseledere fra FKS sentralt på flyplassene i Norge eller under reisen.

Påmelding senest 26.mars

Invitasjonen er sendt ut av behandlingsreiseutvalget som består av:

Linn-Kristin Svendsen avd. Østfold
Trine Stenersen avd. Tromsø

Turid Leganger avd. Bergen
Gavekonto:
1203 61 14302


Kontaktinformasjon
Telefon: (+47) 46 77 06 68
Telefontid:
Man - Fre: kl. 10 - 15

Epost:
post@kroniskesmerter.no
Postadresse:

Postadr.:
Postboks 157 Sentrum
5804 Bergen
Merk "Sentralstyret"


Norsk Tipping
Registrer FKS som grasrotmottaker

FKS Østfold
998 878 322

FKS Oslo og Omegn
983 983 219

FKS Sør-Rogaland
984 228 813

FKS Haugesund og Omegn
979 698 690

FKS Bergen og Omegn
983 543 553

FKS Møre og Romsdal
911 618 966

FKS Telemark/Vestfold
917 510 040

FKS Trøndelag
917 748 713

FKS Tromsø og omegn
914 716 187

FKS Kristiansand og omegn
985 581 428


Takk for hjelpen!
Nyttige lenkerTips en venn

Samarbeidspartnere