Behandlingsreiser 2019

Reisen er i regi av Foreningen for Kroniske Smertepasienter
Strandpromenaden i Albir

Også i år går behandlingsreisen i regi av FKS som det har gjort de siste årene til La Colina i Albir i Spania onsdag 25. september til onsdag 9. oktober.
.

Flyreisen

Utreise via Gardermoen, fra Tromsø, Trondheim, Ålesund, Kristiansand, onsdag 25. september, og retur også via Gardermoen, onsdag 9. oktober.
Direktefly for de som reiser fra Bergen og Stavanger 25. september og tilbake 9. oktober
Da vi reiser ut fra forskjellige flyplasser til Gardermoen, er det en selvfølge at det IKKE kan være med reiseleder på flyet. ALLE må derfor være selvhjulpne. De som ikke er selvhjulpne MÅ ha med ledsager.

Reiseledernes oppgave er å være reiseledere i Albir og legge til rette for oppholdet der, ikke å være ledsagere eller personlige assistenter for deltagerne.

Reisen går med fly til Alicante. Her blir vi hentet av representanter fra FysiAkosreiser. Etter ca 1 times busstur kommer vi til den lille koselige byen Albir.

Albir ligger ved Middelhavet, Costa Blanca i Alicanteprovinsen i fylket Valencia. Det har i mange år vært et attraktivt boområde for nordmenn, skandinavere, engelskmenn, tyskere og nederlendere. Albir anses for å være et av Spanias mest internasjonale og flerkulturelle områder på grunn av alle nasjonaliteter som bor her


Albir har

  • Strand med rullestein
  • Lang strandpromenade
  • Små restauranter,barer og butikker
  • Norsk kirkesenter/sjømannskirke
  • Den Norske Klubben
  • Norsk butikk med norske matvarer.·
Området i Alfaz, der Albir ligger, sies å være det beste i Spania p.g.a. klimaet som skapes av de høye fjellene og kysten. Sikreste området for godt vær i hele Spania.Hotellet vi skal bo på, La Colina, har skandinavisktalende personell og det er 24 timers døgnbemannet. Hotellet har god kontakt med norsktalende lege i nærheten av som hotellet. Hotellet ligger ca. 400m. fra Stranden i Albir og har en nydelig strandpromenade.


Leilighetene

Leilighetene har 2 soverom, (et rom med dobbeltseng og et mindre med enkeltseng) 1 bad, oppholdsrom m/ kjøkken og terrasse. I tillegg finnes noen få studioleiligheter for 1 person mot tillegg i prisen. Alle leilighetene har aircondition, gratis trådløst internett, norske TV kanaler og telefon.

Hotellet vi skal bo på, La Colina, har skandinavisktalende personell og det er 24 timers døgnbemannet. Hotellet har god kontakt med norsktalende lege i nærheten av hotellet. Hotellet ligger ca. 400 m. fra stranden i Albir som har en nydelig strandpromenade, men med rullesten.

Det er utebasseng.

Du finner mer om hotellet på lenken www.lacolinabeach.com


Fysikalsk behandling

All fysioterapi må betales, og så får du tilbake fra Helfo senere.
Nye regler gjør at du ikke lenger trenger rekvisisjon for å få fysikalsk behandling.

FysiAkos fysioterapi eies og drives av Miriam Kristiansen. Det ligger i første etasje i hotell La Colina. Klinikken har i dag flere fysioterapeuter samt massasjeterapeut, fotterapeut og spaterapeut. Det er en treningssal med diverse apparater som er tilgjengelig for alle som bor på La Colina, når treningssalen ikke er i bruk til behandling.


Regler og vilkår

Alle medlemmer av FKS kan søke om å være med på behandlingsreisen. For å være med i trekningen av subsidierte plasser, gjelder følgende regler og vilkår:

Du må være hovedmedlem i FKS, og kontingenten for 2019 må være betalt. Du må ha vært medlem av foreningen i minst 2 år og ha fylt 18 år. Barn kan også være med, da sammen med foresatte som vil ha det fulle ansvaret under hele behandlingsreisen.

For at flest mulig skal kunne få glede av de midlene vi har til disposisjon, er det innført 2 års karantene etter at man har vunnet subsidiert reise. Det betyr at vinnere fra 2016 eller tidligere kan søke i år.

ALLE må være selvhjulpne. De som ikke er selvhjulpne MÅ ha med ledsager.
Behandlingsreiseutvalget har rett til å kreve eventuell ledsager.

Som ledsager forutsettes det at du er kjent med den reisendes hjelpebehov og sykdomsbilde.

Ved utilbørlig oppførsel blir du sendt hjem for egen regning. Er du lokalt eller sentralt sponset skal de sponsede midler betales tilbake fullt ut.

Før påmelding må du ha reiseforsikring med avbestillingsforsikring i orden.

Må du avbestille reisen, må hele reisen betales fullt ut, og den enkelte vil få igjen på egen reiseforsikring. (da FKS må betale alle kostnader uansett)
Er du lokalt eller sentralt sponset plikter du å tilbakebetale de sponsede midlene.

Dersom du ikke blir trukket ut, har karantene eller ikke oppfyller kravet om to års medlemskap for å delta i trekningen, er det anledning til å være med til full pris så langt plassene rekker. Kryss av på påmeldingsskjema.

De fleste lokalavdelingene sponser også reisen til noen medlemmer. Ta kontakt med styret i din lokalavdeling for informasjon om dette. Her gjelder de samme reglene som sentralt.

Trekningen vil bli foretatt hos politiet. Fristen for påmelding for å kunne delta på trekningen er 4. mars 2019.

Påmelding er bindende og depositum på kr 3500,- må innbetales senest 14 dager etter trekning.

Prisen for 2 ukers opphold, inkludert flyreise er kr. 13 500,-. pr. person når 2 stk bor i samme leilighet med hvert sitt soverom.

Tillegg for studioleilighet (enkeltrom) er kr 2.800,- totalt kr. 16 300,-
Det er kun noen få studioleiligheter, derfor må disse prioriteres ut fra størst behov.

Tillegg for en person alene i leilighet er 4.800,-. Totalt kr. 18 300,-

Skriv gjerne ved påmelding hvem du evt. vil dele leilighet med.

Det understrekes at reisen til/fra din lokale flyplass må du dekke selv.


Prisen inkluderer ikke måltider, men FKS vil ha noen fellesarrangementer hvor maten, og arrangementet vil evt. bli dekket. Det er restaurant i hotellet og kjøkken på det enkelte rom.

For de som blir trukket ut, betaler FKS kr. 7.000,-.

Det vil bli gitt reisestøtte til sentralt subsidierte vinnere som har reiseutgifter større enn kr. 750,- til og fra sin lokale flyplass - gjelder reise på billigste måte.


Tilleggsinformasjon

Behandlingsreisen de siste årene har gått til Albir. Tilbakemeldingene som er blitt gitt i evalueringsskjemaene er jevnt over veldig positive. Det står en omtale av reisen i tidligere Glimt.

Du kan finne ut mer om FysiAkos på internett. Lenken er www.fysiakos.com.
Der kan du også laste ned katalogen deres.

Det vil være reiseledere fra FKS i Albir fra 25. september til 9. oktober. Det blir som nevnt ikke reiseledere fra FKS sentralt på flyplassene i Norge eller under reisen.

Påmeldingsskjema vil dere finne på vår nettside www.kroniskesmerter.no. Påmelding sendes elektronisk via nettsiden til FKS innen fristen 4.mars.

Invitasjonen er sendt ut av behandlingsreiseutvalget som består av:

• Trine Stenersen avd. Tromsø
• Ann Lekanger avd. Kristiansand
• Jorunn Arnesen avd. Østfold

Påmeldingsskjema kan du laste ned HER


PS! Husk at påmeldingsskjema må være oss i hende innen 4.mars
Gavekonto:
1203 61 14302


Kontaktinformasjon
Telefon: (+47) 46 77 06 68
Telefontid:
Man - Fre: kl. 10 - 15

Epost:
post@kroniskesmerter.no
Postadresse:

Postadr.:
Postboks 157 Sentrum
5804 Bergen
Merk "Sentralstyret"


Norsk Tipping
Registrer FKS som grasrotmottaker

FKS Østfold
998 878 322

FKS Oslo og Omegn
983 983 219

FKS Sør-Rogaland
984 228 813

FKS Haugesund og Omegn
979 698 690

FKS Bergen og Omegn
983 543 553

FKS Møre og Romsdal
911 618 966

FKS Telemark/Vestfold
917 510 040

FKS Trøndelag
917 748 713

FKS Tromsø og omegn
914 716 187

FKS Kristiansand og omegn
985 581 428


Takk for hjelpen!
Nyttige lenkerTips en venn

Samarbeidspartnere