2015

FKS-Haugesund og Omegn rekreasjonstur 28.5 - 2.6 2014.

Vår tur dette året med foreningen skulle til Bornholm Danmark. Bornholm kontrastenes øy, solskinnsøya i Danmark.

Programmet inneholdt opplevelse på 6 dager. Flott arkitektur, interessante småbyer, grønne daler og flotte sandstrender.

Turen startet i Kopervik 28.5 kl. 6.00 om morgenen og hentet opp folk hele veien til Haugesund. Vi var 40 stk. med sjåfør og guides gikk ferden til Oslo med flere stopp underveis. Bilkøene var så store i Oslo, så det var så vidt vi rakk båten til København. Turen over gikk fint. Flott vær og god mat og drikke, og en god natts søvn.

Turen videre var København-Ystad-Bornholm. Der det ble innkvartering på hotell Griffen i byen Rønne. Der bodde vi til vi reiste hjem søndag den 1. juni. Her hadde vi en lokal guide som var norsk, men gift og bosatt i Danmark. Han fulgte oss i 2 dager over hele øya. Det var fra kunstutstillinger, røkeri, borger, tur i byer og konsert i rundkirke med kor fra Kragerø. Vi var også på marked i Svaneke, på vingård med vinsmaking og lunsj. Ja til og med en ekkodal i flate Danmark.

Søndag var den samme veien hjem, men vi stoppet i København og hadde en fin kanaltur med guide om bord. Det viste seg at det var noe galt med bussen, da vi skulle kjøre til båten som skulle til Oslo. Da var det godt å ha sjåføren Rasmus og vår gode leder Konni. De snudde seg rundt og fikk tak i 9 taxier og fikk oss alle 39 stk. på båten hjem. I Oslo sto en annen buss og ventet på oss, ikke av samme kvalitet, men de kjørte oss hjem til Haugesund og Karmøy. Ja alle kom seg vel hjem.

Takk for turen til alle som var med. Masse hilsener fra Jorun og Martha.

FKS Haugesund, Postboks 311, 5501 Haugesund, Postmottak fks.haugesund@kroniskesmerter.no

Norsk Tipping, Grasrotmottaker Haugesund og omegn er: 979 698 690